5 nejlepších článků roku 2018

Ke konci kalendářního roku vždy patří bilancování toho uplynulého, a ani mne tato sentimentální chvilka neminula. 

Rok 2018 byl velmi pestrý a kromě mnoha úspěchů i zklamání v roli trenéra byl ke mě štědrý z hlediska políbení múzou a přinesl tak v první řadě dvě nové knihy.

Hned začátkem roku vyšla elektronická verze o doplňcích stravy pro sportovce, zejména pak basketbalisty. Netrvalo to dlouho, a v květnu poté vyšla i verze tištěná. Tato kniha byla pro mne krokem do neznáma, kdy se snažila kriticky zhodnotit přínos jednotlivých suplementů pro zdraví a sportovní výkonnost za využití nejnovějších vědeckých poznatků. Z mé snahy nakonec vznikly tyto knihy:

Za 5 minut 12...

Až na samém závěru roku spatřilo světlo světa i třetí verze knihy Jumper's Guide, která prošla kompletní přestavbou a její objem tak nabyl na dvojnásobek, když přibyly nové kapitoly, cviky, fotografie, i tréninkové plány.

Výsledkem tedy byla tato krásně vypadající kniha, která dorazila z tiskárny jen několik dní před Vánoci:

5 nejlepších článků roku 2018

Uplynulý rok byl produktivní co se kreativity týká a tak světlo světa spatřilo i spoustu článků z mé dílny. Je obtížné objektivně vybrat 5 nejlepších, a tak nezbývá nic jiného, než se držet čísel a odprezentovat si tu 5 nejčtenějších, nejkomentovanějších a nejsdílenějších článků.

1) Martin Iterský: Nedostatky u mládeže vidím především v silově-kondiční přípravě

Nejčtenějším článkem uplynulého roku je rozhovor s kondičním specialistou se zaměřením na hokej, kterému nechybí jak znalosti, tak kritické myšlení a pro kritiku samotných zažitých systému tak nemusí jít daleko.

Přečíst si jej můžete zde

2) 7 nejlepších doplňků stravy pro basketbalisty

Nejoblíbenějším článkem na poli výživy v uplynulém roce byl ten, ve kterém se mohli basketbalisté, ale i jiní sportovci dočíst o těch nejefektivnějších a pro jejich sport nejvhodnějších doplňcích stravy.

Přečíst si jej můžete zde

3) Epidemie "křižáků" v ženském basketbale. Co s tím?

Nejčtenějším článkem, zaměřeným na kondiční trénink byl ten, který se věnoval prevenci zranění předního zkříženého vazu, jehož poranění už ukončilo kariéru mnoha perspektivních sportovců, obzvláště v ženském sportu.

Přečíst si jej můžete zde



4) Návrat do hry po rekonstrukci ACL: Za všechno (ne)může čas

I u čtvrtého nejčtenějšího článku zůstáváme u problematiky poranění ACL. Tentokrát je však článek zaměřen na návrat do hry po zranění.

Přečíst si jej můžete zde

5) Nejproduktivnější ráno tvého života. Jak se k němu dopracovat?

Pátý nejoblíbenější článek nezapadá do mozaiky kondičního tréninku, ale je zaměřen na budování zvyků a rutin, které přispívají ke zlepšení produktivity. Ať už vás tedy čeká náročné pracovní období, nebo zkouškové ve škole, mrkněte na něj.

Přečíst si jej můžete zde

Nenechte si ujít žádný z mých článků ani v roce 2019:

Závěrem

Toto jsou tedy ty nejdůležitější výtvory uplynulého roku. Snad se i vám některý ze článků líbil a našli jste v něm inspiraci do svého tréninku, nastavení mysli, či stravovacího režimu.

Závěrem Vám chci popřát úspěšný vstup do roku 2019. pevné zdraví i nezdolnou vůli na sobě pracovat. Děkuji Vám tímto za dosavadní přízeň.

Jakub Kalus

 


Starší článek Novější článek

Přidat komentář

Prosím berte v potaz, že komentáře musí být schváleny předtím, než budou publikovány.